huidverzorgingsadvies

REINIGEN

Het reinigen van de huid is de basis van een optimale huidverzorging. Door middel van een reiniging worden make-up, vuil en overtollig talg  verwijderd van de huid. Een goed gereinigde huid kan beter werkstoffen opnemen uit verzorgende producten.  Verzorgende producten, zoals een crème, serum of ampul kunnen namelijk niet doordringen door een 'vuil' laagje op de huid. Wanneer de huid niet goed wordt gereinigd kan de huid vet en onzuiver worden en wordt het huidverouderingsproces versneld.  Daarom is een goede reiniging zo belangrijk.

 

Reinig de huid van het gezicht, hals en decolleté zowel 's ochtends als 's avonds met een reinigingsmilk, reinigingsolie, foam of gel. Na de reiniging is het belangrijk om met tonic of lotion de zuurgraad van de huid (de PH waarde) te herstellen en de laatste restjes van de milk of oil te verwijderen.

 

Vooral 's avonds reinigen is erg belangrijk. In de nacht (tussen 23.00 uur en 03.00 uur) is de huid in staat om nog meer werkstoffen op te nemen uit een crème, ampul en/of serum dan overdag. In de nacht scheidt de huid ook afvalstoffen uit. Daarom is het ook belangrijk de huid 's ochtends goed te reinigen.

 


STAP 1: REINIG DE HUID

 

  1. Breng iedere ochtend en avond een ruime hoeveelheid Delicate Milk Cleanser aan op een droge of vochtige huid. De reinigingsmilk kan met een watje worden aangebracht of met de handen worden ingemasseerd. Oppervlakkig vuil, overtollige talg en make-up worden verwijderd. Neem de milk af met lauwwarm water. De Delicate Milk Cleanser is geschikt voor alle huidtypen.                                                                                        Òf breng iedere ochtend en avond de Comfort Oil Cleanser. Deze olie reinigt de huid op zeer milde wijze van vuil en (oog)make-up. Daarnaast voedt het de huid en werkt het verzachtend. Breng een ruime hoeveelheid olie aan op uw handpalmen. Masseer de olie in op een vochtige huid, totdat er een melkachtige substantie ontstaat. Spoel de huid af met lauwwarm water. De Comfort Oil Cleanser is geschikt voor de droge, vochtarme, rijpere en gevoelige huid.
  2. Voor een nog intensievere reiniging, wordt de Pure Skin Foam Cleanser gebruikt. De foam reinigt de huid tot diep in de poriën en hydrateert de huid. Breng 2 pompjes foam aan op een vochtige huid . Masseer de foam in op het huid tot het gaat schuimen. Spoel de huid af met lauwwarm water. Dep de huid droog met een handdoek. Geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder voor de acnéhuid  en de vette huid met onzuiverheden. 
  3. Na de reiniging kan de Balancing Lotion op de huid worden verneveld of worden aangebracht met een wattenschijfje. Deze is verkrijgbaar in de geur Orchid en Roses. De lotion verfrist de huid na de reiniging, verwijderd eventuele restjes van de reinigingsmilk/olie/foam en zorgt ervoor dat de natuurlijke zuurgraad van de huid (de PH waarde) wordt hersteld.  De Balancing Lotion Orchid of Roses is geschikt voor elk huidtype.

STAP 2: HET AANBRENGEN VAN VERZORGINGSPRODUCTEN

  1. Breng iedere ochtend en avond (na de reiniging) een kleine hoeveelheid oogcrème, ter grote van een speldenknop, zacht deppend aan op de huid rond de ogen.
  2. Breng zowel 's ochtends als 's avonds de crème aan.  Piura dag/nacht crèmes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, geschikt voor elk huidtype en elke leeftijd. De crème is een dag- en nachtcrème in één. Breng voor extra verzorging een serum of ampul aan onder de crème.

SERUM & AMPUL

Een serum of ampul bevat een hoge concentratie krachtige werkstoffen. Meer dan een gezichtscrème kan bieden. Een serum of een ampul heeft vaak een specifiek doel als resultaat, zoals het voeden, hydrateren, kalmeren, verstevigen of liften van de huid.

 

Een serum mag het hele jaar door dagelijks worden gebruikt. Breng onder de gezichtscrème of het gezichtsmasker een dun laagje (zacht kloppend met de vingers) aan op de huid. Vermijd de huid rondom de ogen.

 

Een ampul wordt bij voorkeur één tot twee keer per week onder een masker of nachtcrème gebruikt. Ook kan het worden gebruikt als intensieve kuur van 1 week. Een ampullenkuur kan vier keer per jaar worden gebruikt, bij de wisseling van elk seizoen.

 


PEELING & SCRUB

Eén tot twee keer per week mag de huid een dieptereiniging krijgen. Bij een dieptereiniging worden dode opperhuidcellen verwijderd van de huid en wordt de huid gereinigd tot diep in de poriën. De huid wordt beter doorbloed en werkstoffen kunnen beter worden opgenomen door de huid. Het resultaat is een frisse, gezonde teint met een verfijnde huidstructuur.

 

Met de Bamboo Exfoliant scrubcrème worden dode huidcellen verwijderd op een intensieve, maar toch zachte wijze.  Breng de scrubcrème aan op een gereinigde, vochtige en warme huid. Masseer de scrubdeeltjes zachtjes over de huid. Spoel de scrub vervolgens af met lauwwarm water. Breng de Lotion Orchid of Roses aan en vervolgens de verzorgende producten. Een peeling of scrub is geschikt voor alle huidtypen, behalve voor de gevoelige huid en de actieve acné huid.

 

Een lysing heeft dezelfde werking als een peeling of scrub. Echter hoeft er bij een lysing niet gescrubt te worden. Breng  de lysing licht masserend aan op de huid en laat het 10 minuten inwerken. De dode opperhuidcellen laten op een zachte en natuurlijke wijze los . Spoel de huid af met lauwwarm water. Breng de Lotion Orchid of Roses aan en vervolgens de verzorgende producten. Een lysing is geschikt voor de gevoelige huid, de actieve acné huid en de rijpere huid.

 

MASKER


Eén tot drie keer per week kan een masker worden gebruikt. Breng na het reinigen een royale hoeveelheid aan op het gezicht. Het masker mag ook rond de ogen worden aangebracht. Laat het masker 10 tot 30 minuten inwerken. (Let op: De Mask Serenity, voor de gevoelige huid, mag 5 tot 10 minuten inwerken). Spoel de huid af met lauwwarm water. Breng de Lotion Orchid of Roses aan en vervolgens de verzorgende producten.  De Mask Hydratant mag ook 's nachts op de huid blijven zitten, wanneer de huid zeer vochtarm is.